MERCABARNA CONSEJO DE ADMINISTRACIÓN 17 de Diciembre de 2014 MERCABARNA Pla triennal 2015-2017 Calendari 2015 Inici d’execucions de les obres als Mercats (Fruita i Peix) Treballs per prendre decisions sobre Mercabarna-flor i Escorxador Projecte de modernització del Punt Verd, lligat al projecte del No Malbaratament alimentari Desenvolupament del projecte de la xarxa de fred. Inici d’estudis tècnics Creació de l’Observatori de Tendències Creació del Food Trade Center Creació de l’Espai Food Desenvolupament del Premi MB a la Innovació Desenvolupament de nous clústers Estudis per ubicació de productes eco/proximitat Projecte d’un hort al terrat del Pàrking Realització d’una enquesta de satisfacció de clients 2015 per conceptes Green City: Inici del servei de càrrega vehicle elèctric i continuïtat de la col·laboració amb Habitat Urbà per a ampliació de rutes amb vehicle elèctric Inici de les instal·lacions per a conducció energètica provinent de desliquació del gas Nou Punt Verd. Increment de reciclatge i millor tractament de residus 2015 per conceptes Responsabilitat social: Ampliació de les Beques per a foment de l’ocupació de persones a l’atur i llicenciats Programa per al No Malbaratament dels aliments Millora i adequació de les instal·lacions del Banc d’Aliments a Mercabarna Cobertura de dèficits de proveïment del Banc d’Aliments Continuació campanyes infantils “Creix amb el peix”, “5 al dia” i “Flors i plantes cada dia” (12.000 nens / any) Cursos de formació per a persones en situació d’exclusió social 2015 per conceptes Reducció de despeses: – Concursos per preus unitaris per optimitzar les contractacions especialment de manteniment – Continuïtat de compres conjuntes: energies i telefonia – Noves fonts energètiques, combinant la cerca d’energies “netes” amb estalvis en costos productius Calendari 2016 Finalització d’estudis sobre aliments ecològics i de proximitat. Plantejament sobre el seu paper dintre de MB i possibles noves ubicacions Consolidació de la plataforma export i del funcionament de Mercabarna com a HUB. Interrelació de clústers Optimització completa d’espais Makro.- Accions de reurbanització i preparació del nou PERI Pla de mobilitat tenint en compte el ple funcionament del Pàrking i la arribada de la línia de metro L9 Consolidació d’àrees de rendibilitat a través d’ampliació de serveis Pool d’integració de logística i distribució alimentària Implementació de les accions derivades de les lleis de la Transparència i la Prevenció del Delicte Calendari 2016 (II) • Modificació dels processos per reduir el malbaratament, derivats de l’estudi de la PAA i UAB • Plantejament per aprofitament proteínic d’aliments que surten del circuit de distribució, per reduir les tones d’orgànics que es transformen en compos Calendari • Disseny final del punt verd del futur tenint la reducció del malbaratament com punt bàsic • Ampliació de l’abast de les campanyes a escolars (“5 al dia” i “Creix amb el peix”) – Inclusió de programa formatiu pel no malbaratament a les llars – Ampliació del número d’alumnes que entren en aquests programes, ampliant el temps d’aquestes campanyes Calendari 2017 Funcionament integral amb energies netes per a refrigeració Plantejament logístic amb noves infraestructures. Lligams amb les noves línies de comunicació (autovia d’entrada al port, terminal ferroviària, Corredor Mediterrani) Redimensionament de la Unitat Alimentària. Possibilitats al 22AL. Nou PERI Aplicació del projecte de tecnificació (vers una smart food city) Ampliació de les accions RSC Reformulació de les campanyes de beques per crear ocupació Ajudes per necessitats de col·lectius determinats per l’Ajuntament (menjadors socials, beques escolars, etc) Aplicació de les conclusions dels estudis PAA-UAB.- Materialització del nou Punt Verd.