En sessió de data 26 de maig de 2022, la Comissió de Govern ha adoptat el següent ACORD: “APROVAR la convocatòria de la tercera edició dels PREMIS BARCELONA RESTAURACIÓ, d’acord amb les bases reguladores del premi, aprovades per la Comissió de Govern en sessió de data 20 de gener del 2022. CONVOCAR l’atorgament dels Premis Barcelona Restauració. ESTABLIR un termini de 15 dies hàbils per a la presentació de candidatures des de l’endemà de la publicació de la convocatòria. PUBLICAR la convocatòria al BOPB i a la Gaseta Municipal”. CONVOCATÒRIA DELS PREMIS BARCELONA RESTAURACIÓ PREÀMBUL L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de serveis de Comerç, Restauració i Consum, convoca la tercera edició dels Premis Barcelona Restauració, amb la voluntat de posar en valor aquells restaurants de barri de la Ciutat de Barcelona, que han destacat per la seva tasca durant els anys 2019, 2020, 2021 al territori i que no hagin tingut altres reconeixements significatius. Barcelona és una ciutat amb una amplia, variada i diversa oferta gastronòmica, distribuïts per tot el municipi. Aquests establiments són, majoritàriament, restaurants de barri que formen part de la cultura gastronòmica de la nostra ciutat. La Direcció de serveis de Comerç, Restauració i Consum, vol, amb la convocatòria del Premi de la Restauració, fomentar la qualitat i l’excel·lència com a trets diferencials de la restauració barcelonina i difondre l’oferta gastronòmica de qualitat. Els Premis, volen reconèixer als establiments de restauració que hagin destacat durant els anys 2019, 2020, 2021 per tenir un fort vincle amb el barri, o per comptar amb valors com la integració, la qualitat de vida, la innovació, la sostenibilitat i l’adaptabilitat als nous temps. Es vol emfatitzar la sostenibilitat com a condició necessària pel desenvolupament del sector de la restauració a la nostre ciutat. Els objectius a assolir amb aquests premis son: - Potenciar i destacar la restauració de qualitat al territori (barri). - Destacar iniciatives locals i posar-les en valor. - Foment del consum de productes de proximitat, saludables i kilòmetre zero. - Fomentar la Integració dels ciutadans i els establiments de qualitat al territori. - Fomentar les bones practiques sostenibles aplicades a la restauració, com a model de qualitat. Els Premis Barcelona Restauració consisteixen en un reconeixement simbòlic. Els guanyadors rebran un guardó i la promoció que se’n derivi de les accions realitzades per l’Ajuntament. B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 1-6-2022 CVE 202210085485 Pàg. 1-6 https://bop.diba.cat A BASES PARTICULARS I ESPECÍFIQUES DELS PREMIS BARCELONA RESTAURACIO. OBJECTE L’Ajuntament de Barcelona convoca la tercera edició dels Premis Barcelona Restauració, per realçar els establiments de restauració de la ciutat, que hagin destacat durant l’any 2019, 2020 i 2021, pel seu vincle amb el barri, i amb valors com la integració, la qualitat de vida, la sostenibilitat, la innovació, i l’adaptabilitat als nous temps. Els Premis Barcelona Restauració tenen com objectiu reconèixer i promocionar les iniciatives dels restaurants de barri, establiments de proximitat, que te la ciutat. Es vol donar valor i ajudar a difondre, la oferta gastronòmica de qualitat i sostenible existent a tota la ciutat. CATEGORIES DEL PREMIS I CRITERIS DE VALORACIÓ: Els Premis d’acord amb les bases consten de tres modalitats: 1.- Qualitat gastronòmica (producte). Es valorarà: - Ampli recorregut gastronòmic avalat pels clients del barri i les seves institucions. Es prioritzaran aquells establiments amb un recorregut mínim de 2 anys al barri. - Tractament de productes de proximitat amb alt valor qualitatiu. Es tindrà en compte tant la utilitz