GASETA MUNICIPAL 2 de juny del 2022 CSV: dded-5f47-ec5d-0813 Altres anuncis – Premis i Honors ANUNCI de la convocatòria de la tercera edició dels Premis Barcelona Restauració. ANUNCI En sessió de data 26 de maig de 2022, la Comissió de Govern ha adoptat el següent acord: "Aprovar la convocatòria de la tercera edició dels PREMIS BARCELONA RESTAURACIÓ, d'acord amb les bases reguladores del premi, aprovades per la Comissió de Govern en sessió de data 20 de gener del 2022. Convocar l'atorgament dels Premis Barcelona Restauració. Establir un termini de 15 dies hàbils per a la presentació de candidatures des de l'endemà de la publicació de la convocatòria. Publicar la convocatòria al BOPB i a la Gaseta Municipal". Convocatòria DELS PREMIS BARCELONA RESTAURACIÓ PREÀMBUL L'Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de serveis de Comerç, Restauració i Consum, convoca la tercera edició dels Premis Barcelona Restauració, amb la voluntat de posar en valor aquells restaurants de barri de la Ciutat de Barcelona, que han destacat per la seva tasca durant els anys 2019, 2020, 2021 al territori i que no hagin tingut altres reconeixements significatius. Barcelona és una ciutat amb una amplia, variada i diversa oferta gastronòmica, distribuïts per tot el municipi. Aquests establiments són, majoritàriament, restaurants de barri que formen part de la cultura gastronòmica de la nostra ciutat. La Direcció de serveis de Comerç, Restauració i Consum, vol, amb la convocatòria del Premi de la Restauració, fomentar la qualitat i l'excel·lència com a trets diferencials de la restauració barcelonina i difondre l'oferta gastronòmica de qualitat. Els Premis, volen reconèixer als establiments de restauració que hagin destacat durant els anys 2019, 2020, 2021 per tenir un fort vincle amb el barri, o per comptar amb valors com la integració, la qualitat de vida, la innovació, la sostenibilitat i l'adaptabilitat als nous temps. Es vol emfatitzar la sostenibilitat com a condició necessària pel desenvolupament del sector de la restauració a la nostre ciutat. Els objectius a assolir amb aquests premis son: - Potenciar i destacar la restauració de qualitat al territori (barri). 1 gaseta@bcn.cat barcelona.cat/gasetamunicipal DLB-5.656-2007 GASETA MUNICIPAL 2 de juny del 2022 CSV: dded-5f47-ec5d-0813 - Destacar iniciatives locals i posar-les en valor. - Foment del consum de productes de proximitat, saludables i kilòmetre zero. - Fomentar la Integració dels ciutadans i els establiments de qualitat al territori. - Fomentar les bones practiques sostenibles aplicades a la restauració, com a model de qualitat. Els Premis Barcelona Restauració consisteixen en un reconeixement simbòlic. Els guanyadors rebran un guardó i la promoció que se'n derivi de les accions realitzades per l'Ajuntament. BASES PARTICULARS I ESPECÍFIQUES DELS PREMIS BARCELONA RESTAURACIO. OBJECTE L'Ajuntament de Barcelona convoca la tercera edició dels Premis Barcelona Restauració, per realçar els establiments de restauració de la ciutat, que hagin destacat durant l'any 2019, 2020 i 2021, pel seu vincle amb el barri, i amb valors com la integració, la qualitat de vida, la sostenibilitat, la innovació, i l'adaptabilitat als nous temps. Els Premis Barcelona Restauració tenen com objectiu reconèixer i promocionar les iniciatives dels restaurants de barri, establiments de proximitat, que te la ciutat. Es vol donar valor i ajudar a difondre, la oferta gastronòmica de qualitat i sostenible existent a tota la ciutat. CATEGORIES DEL PREMIS I CRITERIS DE VALORACIÓ: Els Premis d'acord amb les bases consten de tres modalitats: 1.- Qualitat gastronòmica (producte). Es valorarà: - Ampli recorregut gastronòmic avalat pels clients del barri i les seves institucions. Es prioritzaran aquells establiments amb un recorregut mínim de 2 anys al barri. - Tractament de productes de proximitat amb alt valor qualitatiu. Es tindrà en compte tant la utilització de productes locals (produïts i distribuïts a Catalunya), com de productes de temporada. - Especialització en una proposta gastronòmica única a la ciutat. Es valoraran aquells establiments que s'hagin especialitzat en algun producte, plat, menú, etc., i n'hagin obtingut algun reconeixement (premsa, premis, guardons, etc...). 2.- Integració al barri (social). Es valorarà: - Identificació del restaurant amb les particularitats de l'entorn. Es valorarà la implicació del restaurant amb l'entorn (relació amb entitats per a la gestió dels excedents d'aliments, atenció a col·lectius amb necessitats especials, etc..). - Foment de la sociabilitat i creació de riquesa a la zona. En aquest sentit, es tindran en compte propostes que fomentin tant la sociabilitat entre les persones del barri (organització 2 gaseta@bcn.cat barcelona.cat/gasetamunicipal DLB-5.656-2007 GASETA MUNICIPAL 2 de juny del 2022 CSV: dded-5f47-ec5d-0813 d'activitats, tallers, etc....), així com les que tinguin en compte els proveïdors propers per a l'abastiment del propi negoci. - Reconeixement de la població com a nucli social de referència (existència d'ofertes i promocions dirigides a la població del barri, adaptació de l'oferta gastronòmicaen funció d eles particularitats de la gent de l'entorn, etc..). 3.- Local notori o innovador (establiment). Es valorarà: - Utilització de tècniques innovadores en la proposta gastronòmica: cocció al vapor, desconstrucció, coccions a baixa temperatura, espumes, esferificacions, nitrogen líquid, pistoles 3D, fumats, etc.. - Local singular pel seu concepte o per la seva trajectòria històrica. Es tindran en compte els establiments únics, singulars, i que tinguin valor patrimonial. - Establiment notori per la seva originalitat. En aquesta línia, es valoraran propostes en les quals la creació dels plats es basi en la creativitat i l'experiència del/de la xef, aconseguint plats originals en els quals es jugui amb textures, sabors i colors. Així mateix, a la present convocatòria dels Premis Barcelona Restauració volen enaltir les bones practiques manifestades en el passat que han servit per la construcció d'un model propi, just, i de qualitat, sostenible al llarg del temps. Es per això, que per consideració del jurat, i sota el seu criteri, es podrien atorgar, a banda de les tres modalitats de premis anteriorment citats, dues distincions addicionals entre tots els finalistes de l'any no premiats. En primer lloc, el Jurat podrà concedir el Premi a la Sostenibilitat per destacar alguna bona practica vinculada als principis de sostenibilitat i economia circular. La restauració a la ciutat de Barcelona ha de gestionar els seus recursos de tal forma que, tant a nivell econòmic com mediambiental, es puguin assolir els seus objectius satisfent les necessitats del present, a l'hora que protegint i fomentant les oportunitats per les generacions futures. Així mateix, el Jurat dels Premis, podrà concedir una menció honorifica especial a algun dels finalistes per la seva contribució excepcional en posar en valor la restauració de la ciutat al llarg del temps. La Restauració de Barcelona ha de vetllar per honrar aquells elements excepcionals que al llarg del temps, han ajudat a forjar la identitat cultural pròpia del model de Restauració de la ciutat, servint de guia per futures generacions. PARTICIPANTS I REQUISITS Poden presentar candidatures als Premis: - Els membres de la comissió de candidatures de cada districte. Formada pels tècnics de Comerç del districte, recolzats en tot cas, per les associacions representatives al territori. - Associació de comerciants. - Associacions de veïns. - Entitats i associacions sense afany de lucre del sector de la restauració. 3 gaseta@bcn.cat barcelona.cat/gasetamunicipal DLB-5.656-2007 GASETA MUNICIPAL 2 de juny del 2022 CSV: dded-5f47-ec5d-0813 - Els propis establiments de restauració Són candidates al Premis totes les propostes que arribin mitjançant sol·licitud de les persones indicades en el paràgraf anterior, sempre que s'hagin desenvolupat o hagin entrat en funcionament abans de la data de convocatòria dels presents Premis. Requisits: - Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Agència Tributària, la Seguretat Social i la Hisenda Municipal. - Disposar de la documentació que acrediti l'activitat (llicència, autorització o comunicat) al moment en el que es presenti als Premis. SOL·LICITUDS I TERMINI DE PRESENTACIÓ PROPOSTES Els documents de sol·licitud per concórrer a aquesta convocatòria s'han d'obtenir i de presentar per canal telemàtic, a través del correu electrònicpremisbarcelonarestauracio@confirmacions.com. Estaran obligats a la presentació telemàtica els següents subjectes: - Les persones jurídiques. - Les entitats sense personalitat jurídica. - Aquells que exerceixen una activitat professional per a la qual es requereixi col·legiació obligatòria, per als tràmits i actuacions que realitzin amb les Administracions Públiques en exercici de l'esmentada activitat professional. En tot cas, en aquest col·lectiu s'entendran inclosos els notaris i registradors de la propietat i mercantils. - Aquells que representen a un interessat que estigui obligat a relacionar-se electrònicament amb l'Administració. - Els empleats de les Administracions Públiques per als tràmits i actuacions que realitzin amb elles per raó de la seva condició d'empleat públic. Els subjectes no inclosos en el casos anteriors, podran optar per la presentació presencial, a les OAC (oficines d'atenció ciutadana) dels districtes municipals o a la pl. Sant Miquel. El participants nomes podran presentar la seva candidatura a una modalitat. Documentació que cal presentar: - El formulari consta d'un full de proposta de candidatura, que s'haurà d'omplir en la seva totalitat. Aquest document inclou una autorització a l'Ajuntament per comprovar i acreditar els requisits de la convocatòria. - Còpia de l'escriptura o document acreditatiu de la constitució de l'empresa o entitat. -Declaració censal d'alta (models 036 o 037). 4 gaseta@bcn.cat barcelona.cat/gasetamunicipal DLB-5.656-2007 GASETA MUNICIPAL 2 de juny del 2022 CSV: dded-5f47-ec5d-0813 -CIF. - Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Agència Tributària, la Seguretat Social i la Hisenda Municipal. - Disposar de la documentació que acrediti l'activitat (llicència, autorització o comunicat) al moment en el que es presenti al Premis i durant tot el procés de concessió dels premis.. - Una memòria explicativa de la iniciativa, l'establiment o la trajectòria professional, acompanyada, si és possible, de fotografies, articles de premsa o qualsevol altra documentació que aporti més informació sobre la candidatura presentada. - Dades de contacte de l'establiment, telèfon i adreça, i del propietari o representant. Dades a les xarxes socials de l'establiment. El termini de presentació de propostes serà de 15 dies hàbils i començarà el dia següent a la publicació d'aquesta convocatòria al BOPB. Les dades de caràcter personal seran tractades d'acord amb la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. FASES DEL PREMIS. La Comissió de candidatures de cada districte estarà formada pels tècnics de comerç del districte i podrà comptar amb el recolzament tècnic de les associacions representatives del sector al territori. La Comissió de Candidatures, rebrà les diferents propostes que s'hagin presentat, i podrà presentar alguna altre si ho considera adient. Determinarà els finalistes del seu districte, proposant un mínim d'1 i un màxim de 3 per categoria. Les candidatures -que només poden ser presentades per la Comissió- s'enviaran per correu electrònic al jurat de Barcelona, adjuntant la documentació fixada en el present reglament i abans del termini establert per l'organització, a la secretaria del Premis. La documentació presentada no serà retornada. El Jurat de Barcelona determinarà el guanyador i els 10 finalistes de cadascuna de les tres categories. Prèviament de cada districte haurà escollit quin es el candidat finalista, en el cas que la Comissió de candidatures hagi presentat mes d'un candidat per categoria. JURAT DELS PREMIS. El jurat serà presidit pel/per la Regidor/a de Comerç, Mercats, Consum Règim Interior i Hisenda o la persona en qui delegui, i estarà integrat pels vocals següents: President: Il·lm. Sr/Sra. Regidor de Comerç, Mercat, Consum, Règim Interior i Hisenda Sra. Montserrat Ballarín Espuña Vocals: 5 gaseta@bcn.cat barcelona.cat/gasetamunicipal DLB-5.656-2007 GASETA MUNICIPAL 2 de juny del 2022 CSV: dded-5f47-ec5d-0813 - Director/a de Serveis de Comerç, Restauració i Consum de l'Ajuntament de Barcelona Sr. Manel Vázquez Asencio - President del Gremi de Restauració de Barcelona Sr. Pere Chias Suriol - President de l'associació de Restaurants sostenibles Sr. Sergio Gil Flores - Sr. /Sra. expert/a del sector de la Gastronomia Sra. Tana Collados Lluró - Sr./Sra. Experta en turisme i restauració Sra. Eva Ballarín - Director de l'Observatori de l'Alimentació del Parc Sr. Jesús Contreres Hernández Sr./Sra., tècnic de la Direcció de Comerç, Restauració i Consum exercirà les funcions de secretari, amb veu però sense vot. El jurat puntuarà les candidatures basant-se en els criteris establerts en cadascuna de les modalitats, procedint a escollir en successives votacions fins a la decisió final, sempre que compleixi amb els requisits les Bases i la normativa d'aplicació. Si alguna de les persones membres del jurat no pot assistir a la reunió, pot emetre el seu vot per escrit i trametre'l a la Secretaria jurídica del Premis o delegar la seva assistència a les reunions a una altra persona de la mateixa organització. Si, a criteri del jurat, cap de les candidatures presentades en alguna de les modalitats reuneix els requisits suficients per ser guardonada, la modalitat en qüestió pot ser declarada deserta. El jurat podrà proposar un Premi o menció especial tant en les categories estipulades com fora d'aquestes, si ho considera oportú. En tot el que no prevegin aquestes bases, el jurat ajustarà la seva actuació al que disposa el capítol II, títol II de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú. LLIURAMENT DELS PREMIS El veredicte del Jurat es donarà a conèixer en un acte que se celebrarà durant l'any 2022. La data, el lloc i l'hora es comunicaran oportunament. Durant la celebració d'aquest acte es lliurarà un guardó commemoratiu per a les candidatures guanyadores de cadascuna de les modalitats. CONDICIONS GENERALS La participació en aquesta convocatòria suposa la plena acceptació d'aquestes bases. En tot el que no prevegin aquestes bases particulars, caldrà atenir-se al que disposa la Normativa general de l'Ajuntament de Barcelona, aprovada pel Plenari del Consell Municipal en sessió de data 17 de desembre de 2010, llevat dels casos dels reconeixements efectuats d'ofici. Barcelona, a 26 de maig de 2022. La secretària delegada de la gerència d'Economia, Recursos i Promoció Econòmica, M. Eugènia Riera Paino. 6 gaseta@bcn.cat barcelona.cat/gasetamunicipal DLB-5.656-2007