En data 20 de gener de 2022, la Comissió de Govern ha acordat aprovar les Bases reguladores dels Premis Barcelona Restauració, segons els text literal que es transcriu a continuació: “Ordenar la publicació de les esmentades Bases al Butlletí Oficial de la Província, així com la inserció d’una referència d’aquest anunci en la Gaseta Municipal. Sotmetre-les a informació pública per un termini de 20 dies hàbils a partir del dia següent al de l’esmentada publicació. Aprovar definitivament les bases, sempre i quan no s’hagin formulat al·legacions durant el període d’informació pública que facin necessària la seva modificació”. Es podrà examinar l’expedient de referència de les bases reguladores, que romandrà exposat al públic en el departament jurídic de la gerència de l’Àrea d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica, Plaça Sant Miquel s/n, Edifici Novíssim, planta 4a, durant el termini de 20 dies hàbils a partir del dia següent al de la publicació, així com presentar al·legacions en el registre general d’aquest Ajuntament. BASES REGULADORES DELS PREMIS BARCELONA RESTAURACIÓ PREÀMBUL L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Direcció de serveis de Comerç, Restauració i Consum, regula les bases generals dels Premis Barcelona Restauració, amb la voluntat de posar en valor aquells restaurants de barri de la Ciutat de Barcelona, que han destacat per la seva tasca durant el període que s’estableixi a la corresponent convocatòria al territori i que no hagin tingut altres reconeixements significatius per part de l’Ajuntament de Barcelona. Barcelona és una ciutat amb una amplia, variada i diversa oferta gastronòmica, distribuïda per tot el municipi. Aquests establiments són, majoritàriament, restaurants de barri que formen part de la cultura gastronòmica de la nostra ciutat. La Direcció de serveis de Comerç, Restauració i Consum, vol, amb la convocatòria del Premi de la Restauració, fomentar la qualitat i l’excel·lència com a trets diferencials de la restauració barcelonina i difondre l’oferta gastronòmica de qualitat. Els Premis, volen reconèixer als establiments de restauració que hagin destacat per tenir un fort vincle amb el barri, o per contar amb valors com la integració, la qualitat de vida, la innovació, la sostenibilitat i l’adaptabilitat als nous temps. Es vol emfatitzar la sostenibilitat com a condició necessària pel desenvolupament del sector de la restauració a la nostre ciutat. Els objectius a assolir amb aquests premis son: - Potenciar i destacar la restauració de qualitat al territori (barri). - Destacar iniciatives locals i posar-les en valor. - Foment del consum de productes de proximitat, saludables i kilòmetre zero. - Fomentar la Integració dels ciutadans i els establiments de qualitat al territori. - Fomentar les bones practiques sostenibles aplicades a la restauració, com a model de qualitat. Els Premis Barcelona Restauració consisteixen en un reconeixement simbòlic. Els guanyadors rebran un guardó i la promoció que se’n derivi de les accions realitzades per l’Ajuntament. 1. OBJECTE L’Ajuntament de Barcelona estableix les bases generals dels Premis Barcelona Restauració, per realçar els establiments de restauració de la ciutat, que hagin destacat, pel seu vincle amb el barri, i amb valors com la integració, la qualitat de vida, la sostenibilitat, la innovació, i l’adaptabilitat als nous temps. Els Premis Barcelona Restauració tenen com objectiu reconèixer i promocionar les iniciatives dels restaurants de barri, establiments de proximitat, que te la ciutat. Es vol donar valor i ajudar a difondre, la oferta gastronòmica de qualitat i sostenible existent a tota la ciutat. 2. CATEGORIES DEL PREMIS I CRITERIS DE VALORACIÓ: Els Premis consten de tres modalitats: B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 24-1-2022 CVE 202210006370 Pàg. 1-3 https://bop.diba.cat A 1.- Qualitat gastronòmica (producte): Es valorarà: ampli recorregut gastronòmic avalat pels clients del barri i les seves institucions. Tractament de productes de proximitat amb alt valor qualitatiu. Especialització en una proposta gastronòmica única a la ciutat. 2.- Integració en el barri (social): Es valorarà: Identificació del restaurant amb les particularitats de l'entorn. Foment de la sociabilitat i creació de riquesa a la zona. Reconeixement de la població com a nucli social de referència. 3.- Local notori o innovador (establiment): Es valorarà: Utilització de tècniques innovadores en la proposta gastronòmica. Local singular pel seu concepte o per la seva trajectòria històrica. Establiment notori per la seva originalitat. A la corresponent convocatòria es podran establir altres modalitats de reconeixements, relacionades amb els valors indicats a l’apartat primer d’aquestes bases i/o reconeixements d’ofici a establiments o persones destacades del sector. 3. PARTICIPANTS I REQUISITS Poden presentar candidatures als Premis: - Els membres de la comissió de candidatures de cada districte. Formada pels tècnics de Comerç del districte, i per les associacions representatives al territori. - Associació de comerciants. - Associacions de veïns. - Entitats i associacions sense afany de lucre del sector de la restauració. - Els propis establiments de restauració Són candidates al Premis totes les propostes que arribin, dins de termini, mitjançant sol·licitud de les persones indicades en el paràgraf anterior, sempre que s’hagin desenvolupat o hagin entrat en funcionament abans de la data que s’indiqui a la convocatòria. Requisits: -Còpia de l’escriptura o document acreditatiu de la constitució de l’empresa o entitat. -Declaració censal d’alta (models 036 o 037). -CIF. - Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Agència Tributària, la Seguretat Social i la Hisenda Municipal. - Disposar de la documentació que acrediti l’activitat (llicència, autorització o comunicat) al moment en el que es presenti al Premis i durant tot el procés de concessió dels premis.. A la convocatòria també es poden preveure reconeixements d’ofici, no regulats per la normativa de subvencions, a establiments o persones destacades del sector. 4. SOL·LICITUDS I TERMINI DE PRESENTACIÓ PROPOSTES Els terminis i la forma de les sol·licituds es determinaran a la convocatòria. La Documentació que caldrà presentar serà la següent: - El formulari consta d’un full de proposta de candidatura, que s’haurà d’omplir en la seva totalitat. Aquest document inclou una autorització del titular de l’establiment a l’Ajuntament per comprovar i acreditar els requisits de la convocatòria. - Una memòria explicativa de la iniciativa, l’establiment o la trajectòria professional, acompanyada, si és possible, de fotografies, articles de premsa o qualsevol altra documentació que aporti més informació sobre els mèrits de la candidatura presentada. - Dades de contacte de l’establiment, telèfon i adreça, i del seu propietari o representant legal. Dades a les xarxes socials de l’establiment. Les dades de caràcter personal seran tractades d’acord amb la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de dades de personals i garantia dels drets digitals. B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 24-1-2022 CVE 202210006370 Pàg. 2-3 https://bop.diba.cat A 5. JURAT DELS PREMIS. El jurat serà presidit pel Regidor/a de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda o la persona en qui delegui, i estarà integrat com mínim pels següents vocals: President/a: Im. Sr/Sra. Regidor de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda Vocals: - Membre d’entitats sense ànim de lucre de la Restauració de la ciutat. - Un/a expert/a del sector de la Gastronomia. - Un/a tècnic/a de la Direcció de Comerç, Restauració i Consum. Un/a tècnic/a de la Direcció de serveis de Comerç, Restauració i Consum, exercirà les funcions de secretari, amb veu però sense vot. A la convocatòria s’establirà la composició del Jurat de cada edició. El jurat puntuarà les candidatures basant-se en els criteris establerts en cadascuna de les modalitats, procedint a escollir en successives votacions fins a la decisió final, sempre que compleixi amb els requisits les Bases i la normativa d’aplicació. Si alguna de les persones membres del jurat no pot assistir a la reunió, pot emetre el seu vot per escrit i trametre’l a la Secretaria jurídica del Premis o delegar la seva assistència a les reunions a una altra persona de la mateixa organització. Si, a criteri del jurat, cap de les candidatures presentades en alguna de les modalitats reuneix els requisits suficients per ser guardonada, la modalitat en qüestió pot ser declarada deserta. El jurat podrà proposar un Premi o menció especial, si ho considera oportú. A la corresponent convocatòria també es poden preveure reconeixements d’ofici a establiments o persones destacades del sector, inclòs a instàncies del propi jurat, no regulats per la normativa de subvencions. En tot el que no prevegin aquestes bases, el jurat ajustarà la seva actuació al que disposa el capítol II, títol II de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de procediment administratiu comú. 6. LLIURAMENT DELS PREMIS A la convocatòria s’indicarà el sistema pel qual es donarà a conèixer el veredicte del Jurat, i del dia i lloc en que està prevista l’entrega dels guardons. 7. CONDICIONS GENERALS D’acord amb les presents Bases generals, cada any es podran fer convocatòries del premi. La participació en les corresponents convocatòries suposa la plena acceptació d’aquestes bases. Qualsevol incompliment dels terminis o procediments que apareixen en aquestes bases privarà al participant del benefici dels premis. En tot el que no prevegin aquestes bases particulars, caldrà atenir-se al que disposa la Normativa general de l’Ajuntament de Barcelona, aprovada pel Plenari del Consell Municipal en sessió de data 17 de desembre de 2010, llevat del cas dels reconeixements efectuats d’ofici. Barcelona, a 20 de gener de 2022 M. Eugènia Riera Paino Secretària delegada Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 24-1-2022 CVE 202210006370 Pàg. 3-3 https://bop.diba.cat A