Jornada: Reptes de la sostenibilitat alimentària per a la salut pública • Impacte de diversos tipus de dietes Dimarts, sobre l’accessibilitat a una alimentació 25 d’octubre de 2022 sostenible i el preu dels aliments Lloc: Sala d’Actes del Reial Ujué Fresán. Investigadora post-doctoral. Monestir de Santa Maria Programa eSalud. ISGlobal de Pedralbes 10.45 h 8.45 h DESCANS RECOLLIDA DE DOCUMENTACIÓ 11.15-12.45 h 9.00-9.15 h TAULA D’EXPERIÈNCIES INAUGURACIÓ Projectes en curs al voltant de Gemma Tarafa. Regidora de Salut, la sostenibilitat alimentària en Envelliment i Cures de l’Ajuntament l’actual context d’emergència de Barcelona climàtica Carme Borrell. Gerenta de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) Modera: Maribel Pasarín Direcció de Promoció de la Salut. ASPB 9.15-10.45 h Projectes: TAULA RODONA: • Programa: Comerços verds amb Reptes dels sistemes alimentaris els mercats. Direcció d’Economia Social i sobre la salut i el canvi climàtic Alimentació Sostenible. Política Alimentària Modera: Anna Bach Urbana Directora del programa del Màster • Projecte: Menjadors Escolars Més Universitari de Nutrició i Salut. Universitat Sans i Sostenibles (MEMSS) Oberta de Catalunya Pilar Ramos. Servei de Salut Comunitària. Ponències: ASPB • Impacte de l’alimentació saludable • Projecte de la Convocatòria: i sostenible en la prevenció de les Impulsem el que fas malalties cròniques • Pla d’Alimentació Saludable, Segura i Emili Ros. Investigador emèrit IDIBAPS. Sostenible i d’Activitat Física (PASSSAF) Hospital Clínic Barcelona Francesca Sánchez • E vidències epidemiològiques sobre Servei de Salut Comunitària. ASPB l’impacte de l’alimentació i el canvi • Resultats de l’enquesta sobre climàtic en la salut percepció i coneixements sobre Carlos A. González. Investigador emèrit alimentació saludable i sostenible a Unitat de Nutrició i Càncer. Institut Català la comunitat UB d’Oncologia Ricard Celorio. Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia. Campus de l’Alimentació de Torribera. Universitat de Barcelona 12.45-13.30 h 16.00-17.30 h PONÈNCIA: TAULA RODONA: Impacte dels sistemes alimentaris Les polítiques públiques per a sobre el canvi climàtic la sostenibilitat alimentària: Presentació: s’estan abordant? Carme Borrell. Gerenta de l’ASPB Modera: Gemma Salvador. Subdirecció Ponències: General de Promoció de la Salut. ASPB Enric Tello. Catedràtic del Departament d’Història Econòmica, Institucions, Política Ponències: i Economia Mundial. Facultat d’Economia i • Situació actual del Pla Estratègic Empresa. Universitat de Barcelona d’Alimentació de Catalunya (PEAC) Joan Gòdia. Director General d’Empreses 14.30-16.00 h Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia. TAULA RODONA: Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Reptes de la sostenibilitat Agenda Rural. Generalitat de Catalunya alimentària en l’àmbit social: • Estratègia d’Alimentació Sostenible Avançar en alimentació Barcelona 2030 saludable i sostenible sense Montserrat Mateu deixar ningú enrere Cap del Servei de Política Alimentària Urbana. Ajuntament de Barcelona Modera: Carles Ariza Investigador sènior. ASPB • Contribució a la justícia alimentària des de les ONG Ponències: Javier Guzmán. Director de Justícia • Alimentària la salut per a la implantació de la dieta planetària o de referència Alyssa Moran. Assistant Professor in 17.30-18.00 h the Department of Health Policy and CLAUSURA Management.Bloomberg School of Public Conclusions de la Jornada Health, Johns Hopkins University • A ccessibilitat a l’alimentació Álvaro Porro. Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política sostenible de tota la població Alimentària Ana Moragues. Facultat d’Economia i Carme Borrell. Gerenta de l’ASPB Empresa. Universitat de Barcelona • Impacte de l’alimentació ecològica i de proximitat en la sostenibilitat alimentària Marta G. Rivera. Professora d’Investigació a Ingenio. CSIC Universitat Politècnica de València (UPV) Amb la col:laboració: Connectem www.aspb.cat