ANUNCI: La Comissió de Govern, en sessió de data 26 de gener del 2023, ha adoptat el següent acord: ”APROVAR la convocatòria 2023 del Premi INNOFOOD, programa de suport a la creació d’empreses innovadores dins l’àmbit del producte alimentari, d’acord amb les bases reguladores del premi, aprovades per la Comissió de Govern en sessió de data 4 de novembre del 2021. CONVOCAR l’atorgament del premis INNOFOOD 2023; ESTABLIR que el termini de presentació del Pla d’empresa per part de les candidates s’iniciarà l’endemà de la publicació de la convocatòria al BOPB i finalitzarà el dia 9 de de juliol del 2023, a les 21:00 hores. PUBLICAR la convocatòria al BOPB i a la Gaseta Municipal; ENCARREGAR a BARCELONA ACTIVA SAU SPM com a ens executor de les polítiques d’emprenedoria, empresa i ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, d’acord amb allò que preveu l’apartat setè de les bases reguladores del premi, la gestió del procediment -excepte la seva resolució- i el pagament del Premi INNOFOOD 2023. “ CONVOCATÒRIA DE 2023 DEL PREMI INNOFOOD AL MILLOR PROJECTE EMPRESARIAL EN EL SECTOR DE L’ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Barcelona Activa conjuntament amb MERCABARNA, promou la quarta edició del PREMI A LA MILLOR INICITIVA D’INNOFOOD. Emmarcat dins del programa INNOFOOD, que té com objectiu promoure la creació d’empreses innovadores i sostenibles, el premi INNOFOOD vol reconèixer els millors projectes de cada edició. Primera. Objectius • Fomentar l’esperit emprenedor i potenciar la innovació i el progrés, així com contribuir al desenvolupament social i econòmic en el sector de l’alimentació sostenible. • Premiar als millors projectes que han participat en aquesta edició del programa INNOFOOD, valorant els aspectes claus de la seva innovació així com el seu potencial de creixement. Segona. Requisits per a participar Poden participar en el concurs, els projectes i les empreses acceptades en el Programa INNOFOOD que compleixin els requisits formals següents: • Haver participat activament en el Programa INNOFOOD (70% mínim d’assistència) • Tenir finalitzat el Pla d’Empresa dins del calendari previst del Programa. • Presentar i exposar el projecte empresarial definitiu davant del Jurat. • No haver iniciat l’activitat més d’un any abans de l’inici del Programa (12 de febrer de 2022). Tercera. Comitè tècnic i Jurat El Comitè tècnic estarà format per representants de les entitats promotores. El Jurat estarà format per persones de màxim nivell, representants de les entitats promotores, representants de les institucions vinculades al sector alimentari, de la distribució i comercial, formadors i persones emprenedores i empresàries del sector de l’alimentació i en especial de l’alimentació sostenible. B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 1-2-2023 CVE 202310009929 Pàg. 1-4 https://bop.diba.cat A El Jurat, mitjançant una votació, serà l’òrgan que seleccionarà els projectes que es beneficiaran del primer, segon i tercer premi INNOFOOD. El Jurat podrà declarar desert el premi total o parcialment. La resolució del Jurat serà inapel•lable. Quarta. Estructura del premi i terminis El pla d’empresa que avaluarà el Comitè tècnic del premi s’entregarà en data 9 de juliol 2023 com a data límit per correu electrònic a la Bustia Programa de Formacio per a Emprenedoria: programes.emprenedors@barcelonactiva.cat El Comitè tècnic i el Jurat es reuniran en data 21 de juliol de 2023. Els diferents projectes participants es comprometen a realitzar una presentació del projecte davant el Comitè tècnic i a contestar les preguntes que es realitzin durant la sessió d’avaluació. Aquest Comitè serà l’encarregat de seleccionar els 5 projectes finalistes que passaran a ser avaluats pel Jurat. Els 5 projectes seleccionats pel Comitè hauran de realitzar una presentació del projecte davant del Jurat, òrgan que seleccionarà els tres projectes guanyadors. Barcelona Activa es reserva el dret de modificar les dates relatives a l’entrega dels projectes I la celebració de Comitè Tècnic i del Jurat. Cinquena. Criteris de valoració dels projectes Es valorarà la potencialitat i l’ambició de creixement així com la innovació de cada projecte, basant-se en els següents criteris: - Focalització en una oportunitat de mercat i viabilitat econòmica del projecte. - Potencial de creixement en un entorn globalitzat. - Impacte positiu en quant a la sostenibilitat ambiental (productes sostenibles, economia circular, residus), social (accessibilitat al producte) i en el territori (petita i mitjana pagesia i petit comerç) i en general la contribució als objectius de l’Estratègia de ciutat de l’Alimentació Saludable i Sostenible 2030. - Vinculació i perspectives de creixement en el sector de la distribució alimentària. - Currículum, experiència, complementarietat i compromís de l’equip promotor. - Presentació del Pla d’empresa i qualitat en l’exposició. Sisena: premis Els premis els concedeixen les entitats promotores del Programa. A tots els premis se’ls aplicarà les corresponents retencions i ingressos a compte sent responsabilitat del guanyador, en qualsevol dels casos, declarar el premi segons sigui necessari i en funció de l’impost al que estigui subjecte. El projecte guanyador serà reconegut com l’empresa en el sector de l’alimentació sostenible amb major potencial de creixement i innovació. La dotació del PREMI DE LA MILLOR INICITIVA DE INNOFOOD és de: 1er PREMI: • Aportació econòmica de 12.000 €. • Espai d’incubació a Barcelona Activa durant 6 mesos. 2n PREMI: • Aportació econòmica de 6.000 €. B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 1-2-2023 CVE 202310009929 Pàg. 2-4 https://bop.diba.cat A 3er PREMI: • Aportació econòmica de 3.000 €. Per a poder rebre els diferents premis, els projectes hauran de tenir les empreses constituïdes i activades com a societats mercantils, associacions, fundacions o qualsevol altra forma jurídica que permeti la seva activitat, on un dels socis ha de ser la persona que ha participat en el programa i amb la idea de negoci que s’hagi presentat al premi. L’aportació en metàl•lic haurà de ser reclamada i gaudida durant l’any posterior a la data d’atorgament del premi. Aquells premis que no s’hagin reclamat i/o gaudit en aquesta data s’entendran renunciats. Per fer efectius els premis, s’haurà de presentar la següent documentació: 1. Còpia de l’escriptura de constitució, 2. Declaració censal d’alta (models 036 o 037) 3. CIF 4. Número de compte i comprovant (justificant) de que l’empresa és la titular d’aquest número de compte. 5. Certificats d’estar al corrent de pagament de la Seguretat Social i de l’Agència Tributària. Depenent de la forma jurídica de l’empresa es podria demanar altra documentació justificativa. Setena. Confidencialitat Es garantirà la confidencialitat de les candidatures presentades durant tot el procés. En qualsevol cas, es podran difondre les característiques generals de les mateixes i si en algun moment fos necessari, també es podria difondre el nombre dels projectes guanyadors, la seva activitat i els principals èxits aconseguits així com les persones integrants de l’equip promotor. Vuitena. Publicitat de les nominacions i premis Les empreses guanyadores i nominades podran fer publicitat d’aquest fet a les capçaleres, anuncis i memòries especificant l’any en que han estat premiades i si han estat guardonades com a guanyadores o com a nominades. També podran publicar o difondre la concessió del Premi en qualsevol mitjà de comunicació que l’empresa triï. L’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa i Mercabarna podran fer publicitat de les empreses premiades i nominades en els mitjans que es considerin més adients i en totes aquelles plataformes que necessitin exemples de bones pràctiques en l’àmbit de del sector alimentari sostenible. Novena. Acceptació de les bases La participació en el PREMI DE LA MILLOR INICITIVA DE INNOFOOD implica la íntegra acceptació de les bases, la interpretació de les quals recau en el Jurat corresponent. Desena. Gestió del Premi Als efectes de la tramitació d’aquest Premi, BARCELONA ACTIVA SAU SPM tindrà la consideració d’entitat col•laboradora, actuarà en nom i per compte de l’Ajuntament de Barcelona a tots els efectes relacionats amb el Premi, lliurarà i distribuirà els fons públics als beneficiaris, col•laborarà en la gestió i farà les anotacions pertinents d’entrada com a ingrés i sortida com a despesa en el seu compte d’explotació. Onzena. Bases del Premi S’adjunten les Bases Generals dels Premis, que també es van publicar al BOPB el 17/11/2021, en el següent enllaç: B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 1-2-2023 CVE 202310009929 Pàg. 3-4 https://bop.diba.cat A http://bop.diba.cat/anuncio/3149297/aprovacio-inicial-de-les-bases-del-premi-barcelona-innofood-programa-de- suport-a-la-creacio-d-empreses-innovadores-dins-de-l-ambit-del-producte-alimentari-ajuntament-de-barcelona Qualsevol incompliment dels terminis, requisits o procediments referits en aquestes bases privaran a la persona participant del benefici dels premis. M. Eugènia Riera Paino Secretària delegada Gerència Economia, Recursos i Promoció Econòmica Barcelona, 26 de gener del 2023 Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 1-2-2023 CVE 202310009929 Pàg. 4-4 https://bop.diba.cat A