ANUNCI La Comissió de Govern, en sessió del dia 4 de novembre del 2021, ha adoptat el següent acord: “APROVAR inicialment les Bases del Premi Barcelona “INNOFOOD”, programa de suport a la creació d’empreses innovadores dins l’àmbit del producte alimentari.PUBLICAR-LES al BOPB i en el Tauler d’Edictes, així com una referència de l’anunci a la Gaseta Municipal.SOTMETRE a informació pública les bases del premi, per un termini de 20 dies hàbils a partir del dia següent al de l'esmentada publicació al BOPB. Les bases es donaran per aprovades definitivament, sempre i quan no s'hagin formulat al•legacions durant el període d'informació pública que facin necessària la seva modificació.ENCARREGAR a BARCELONA ACTIVA SAU SPM com a ens executor de les polítiques d’emprenedoria, empresa i ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, la gestió del procediment i el pagament del Premi, excepte l’aprovació de les Bases i la convocatòria i la resolució. BARCELONA ACTIVA SAU SPM tindrà la consideració d’entitat col•laboradora prevista en l’article 12 i següents de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i l’article 18 i següents del RD 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament de la Llei. BASES GENERALS DEL PREMI INNOFOOD AL MILLOR PROJECTE EMPRESARIAL EN EL SECTOR DE L’ALIMENTACIÓ L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Barcelona Activa SAU SPM i Mercados de Abastecimientos de Barcelona SA -MERCABARNA- promou el Premi a la millor iniciativa d’INNOFOOD. INNOFOOD és un programa de suport a la creació d’empreses innovadores i amb un alt impacte dins l’àmbit del producte alimentari. Vol acompanyar a les noves iniciatives empresarials donant-les un impuls que pugui esdevenir una garantia d’èxit per a les empreses que es constitueixin en el marc d’aquest programa. S’adreça a les persones emprenedores amb una idea de negoci en l’àmbit del sector alimentari que vulguin iniciar la seva activitat a la ciutat de Barcelona. Té com a objectius: - Crear empreses innovadores i amb visió de futur que donin respostes a les necessitats i els nous reptes del sector alimentari a Barcelona. - Promoure la detecció d’iniciatives emprenedores innovadores en el sector alimentari, facilitant eines específiques que permetin a les persones emprenedores crear i consolidar la seva empresa en bones condicions tècniques, econòmiques i sostenibles. - Generar a la nostra ciutat referents d’èxit internacional d’iniciatives emprenedores amb l’objectiu de fer de Barcelona un referent internacional en el sector alimentari sostenible.(Aquest objectiu no es compleix si les empreses no tenen seu a Barcelona) - Esdevenir un punt de trobada dels agents i institucions que donen suport a la iniciativa emprenedora complementant les activitats que desenvolupen cap a les persones emprenedores en el sector alimentari. En el marc del Programa i amb el seu objectiu de promoure la creació d’empreses en el sector de l’alimentació, el premi a la millor iniciativa vol reconèixer els millors projectes de cada edició i també contribuir al seu finançament i viabilitat, ajudant-los en els seus inicis. Primera. Objectius B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 17-11-2021 CVE 202110136203 Pàg. 1-4 https://bop.diba.cat A • Fomentar l’esperit emprenedor i potenciar la innovació i el progrés, així com contribuir al desenvolupament social i econòmic en el sector de l’alimentació. • Premiar als millors projectes participants en cada edició del Programa INNOFOOD, valorant els aspectes claus de la seva innovació així com el seu potencial de creixement. Segona. Candidatures i requisits Seran candidates al premi les empreses participants del Programa INNOFOOD que compleixin els següents requisits: • Haver participat activament en el Programa INNOFOOD amb un 70% mínim d’assistència. • Tenir finalitzat el Pla d’Empresa dins del calendari previst del Programa. • Presentar i exposar el projecte empresarial definitiu davant del Jurat. • No haver iniciat l’activitat, com a màxim, un any abans de la convocatòria. Tercera. Estructura del premi i terminis El Programa comença amb una “call” pública o convocatòria publicada conjuntament a la pàgina web d’emprenedoria de Barcelona Activa i Mercabarna, difusió a xarxes socials, newsletter de Barcelona Activa i tercers com el Servei d’Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Barcelona Tech City, EUROCAT, AMB i altres. Les startups poden presentar, durant el termini que estableixi la convocatòria, la seva candidatura mitjançant el corresponent formulari que Barcelona Activa posa a disposició de les persones emprenedores. D’entre les propostes presentades, Barcelona Activa i Mercabarna seleccionen fins a un màxim de 20 projectes relatius a una idea de negoci que millori qualsevol part de la cadena de valor del sector alimentari, en base a criteris com l’estat de maduresa de projecte, grau d’innovació amb proposta de valor diferencial, sostenibilitat agroalimentària i compromís de l’equip amb el programa i el projecte. Aquests 20 projectes participaran en dos fases formatives diferents. Una primera centrada en pla d’empresa i habilitats emprenedores i una segona que inclou formació tècnica de l’àrea alimentària, visites a empreses i dinars amb persones rellevants del sector. Aquestes activitats es complementen amb tutories amb les diferents persones formadores de pla d’empresa i d’habilitats. Un cop finalitzades les dues fases el participants hauran de presentar un pla d’empresa. La presentació del pla d’empresa, dintre del termini que s’estableixi, constitueix requisit per poder optar als premis. Un Comitè Tècnic, designat a la corresponent convocatòria i format per representants de les entitats promotores, avaluarà el pla d’empresa de les participants a partir de la presentació que hauran de realitzar a més de respondre les preguntes que es realitzin durant la sessió d’avaluació. Aquest Comitè serà l’encarregat de seleccionar els 5 projectes finalistes que passaran a ser avaluats pel Jurat. El Jurat, designat a la corresponent convocatòria, estarà format per persones de màxim nivell, representants de les entitats promotores, representants de les institucions vinculades al sector alimentari, de la distribució i comercial, formadors i persones emprenedores i empresàries del sector de l’alimentació. El Jurat, mitjançant una votació, serà l’òrgan que seleccionarà els projectes que es beneficiaran del primer, segon i tercer premi INNOFOOD. El Comitè tècnic i el Jurat del premi es reuniran en la data que estableixi cada convocatòria. El Jurat podrà declarar desert el premi total o parcialment. La resolució del jurat serà inapel•lable. Quarta. Criteris de valoració dels projectes B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 17-11-2021 CVE 202110136203 Pàg. 2-4 https://bop.diba.cat A Es valorarà la potencialitat i l’ambició de creixement, així com la innovació de cada projecte, basant-se en els següents criteris: • Focalització en una oportunitat de mercat i viabilitat econòmica del projecte. • Potencial de creixement en un entorn globalitzat. • Impacte positiu en l’entorn. • Vinculació i perspectives de creixement en el sector de la distribució alimentària. • Currículum, experiència, complementarietat i compromís de l’equip promotor. • Presentació del pla d’empresa i qualitat en l’exposició. Cinquena. Convocatòries anuals i dotació dels premis D’acord amb les presents Bases generals, cada any es podran fer convocatòries del premi. Per a poder rebre el premi, els projectes hauran de tenir les empreses constituïdes i activades com a societats mercantils, associacions, fundacions o qualsevol altra forma jurídica que permeti la seva activitat, on un dels socis ha de ser la persona que ha participat en el Programa i amb la idea de negoci que s’hagi presentat al premi. Podran optar als premis tant persones físiques, com jurídiques, que hauran d’estar actives en el moment de presentar el seu projecte o idea de negoci. Les persones jurídiques hauran d’estar constituïdes i un dels seus socis haurà de participar en el Programa. Per a fer efectius els premis, s’haurà presentar la següent documentació: • Còpia de l’escriptura o document acreditatiu de la constitució de l’empresa o entitat. • Declaració censal d’alta (models 036 o 037). • CIF. • Número de compte i certificat bancari de titularitat. • Autorització a Barcelona Activa per a l’obtenció dels certificats d’estar al corrent de pagament de la Seguretat Social i de l’Agència Tributària. • Altra que es consideri necessària, depenent de la forma jurídica de l’entitat. Els premis hauran de ser reclamats, mitjançant la presentació de la documentació indicada, com a màxim dotze mesos (sembla un període massa ampli) després de la data del seu atorgament. Aquells premis que no se hagin reclamat en aquesta data s’entendran renunciats i restaran deserts. A tots els premis se’ls aplicarà les corresponents retencions i ingressos a compte, sent responsabilitat de la persona guanyadora, en qualsevol dels casos, declarar el premi segons sigui necessari i en funció de l’impost al que estigui subjecte. A més, el projecte guanyador serà reconegut com l’empresa en el sector de l’alimentació amb major potencial de creixement i innovació. Sisena. Publicitat de les nominacions i del premi Les empreses guanyadores i les finalistes podran fer difusió d’aquest fet en capçaleres, anuncis i memòries. Podran també publicar o difondre la concessió del Premi en qualsevol mitjà de comunicació que consideri. L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Barcelona Activa, podrà fer publicitat de les empreses premiades i finalistes amb la rellevància pertinent en els mitjans territorials i/o sectorials que es considerin més adequats i en totes aquelles plataformes que necessitin exemples d’excel•lència i bones practiques en l’àmbit de la innovació. Setena. Gestió per l’entitat col•laboradora B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 17-11-2021 CVE 202110136203 Pàg. 3-4 https://bop.diba.cat A La gestió del procediment i el pagament dels Premis, excepte l’aprovació de les Bases i la convocatòria i la resolució, s’encarrega a BARCELONA ACTIVA SAU SPM com a ens executor de les polítiques d’emprenedoria, empresa i ocupació de l’Ajuntament de Barcelona. Als efectes de la tramitació d’aquest Premi, BARCELONA ACTIVA SAU SPM tindrà la consideració d’entitat col•laboradora prevista en l’article 12 i següents de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i l’article 18 i següents del RD 887/2006, de 21 de juliol, que aprova el Reglament de la Llei. En conseqüència, BARCELONA ACTIVA SAU SPM actuarà en nom i per compte de l’Ajuntament de Barcelona a tots els efectes relacionats amb el Premi, lliurarà i distribuirà els fons públics als beneficiaris, col•laborarà en la gestió i farà les anotacions pertinents d’entrada com a ingrés i sortida com a despesa en el seu compte d’explotació. Vuitena. Acceptació de les bases La participació en el PREMI INNOFOOD implica la íntegra acceptació de les presents Bases, la interpretació de les quals recau en BARCELONA ACTIVA. Novena. Confidencialitat Es garantirà la confidencialitat de les candidatures presentades durant tot el procés. En qualsevol cas, es podran difondre les característiques generals de les mateixes i si en algun moment fos necessari, també es podria difondre el nombre dels projectes guanyadors, la seva activitat i els principals èxits aconseguits així com les persones integrants de l’equip promotor. Desena.- Revocació Sense perjudici de les responsabilitats que s’escaiguin, l’Ajuntament de Barcelona procedirà a la revocació total o parcial del Premi en cas d’incompliment de la finalitat i/o condicions i/o requisits en base a les quals va ser atorgat. També comportarà la revocació la renúncia per part de la persona beneficiària. M Eugènia Riera Paino Secretària Delegada Àrea d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica Barcelona, 10 de novembre del 2021. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 17-11-2021 CVE 202110136203 Pàg. 4-4 https://bop.diba.cat A