Gerència de l’Àrea de Promoció Econòmica Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum ANUNCI En data 8 de setembre de 2023 la Regidora de Comerç, Restauració i Mercats ha resolt aprovar la convocatòria de la quarta edició dels PREMIS BARCELONA RESTAURACIÓ, d’acord amb les bases reguladores del premi, aprovades per la Comissió de Govern en sessió de data 20 de gener del 2022; convocar l’atorgament dels Premis Barcelona Restauració; establir un termini de presentació de candidatures de 15 dies hàbils des del dia següent a la seva publicació al BOPB; publicar la convocatòria al BOPB i a la Gaseta Municipal. CONVOCATÒRIA DELS PREMIS BARCELONA RESTAURACIÓ 4a edició PREÀMBUL L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de serveis de Comerç, Restauració i Consum, convoca la quarta edició dels Premis Barcelona Restauració, amb la voluntat de posar en valor aquells restaurants de barri de la Ciutat de Barcelona, que han destacat per la seva tasca durant l’any 2022 al territori i que no hagin tingut altres reconeixements significatius. Barcelona és una ciutat amb una àmplia, variada i diversa oferta gastronòmica, distribuïda per tot el municipi. Aquests establiments són, majoritàriament, restaurants de barri que formen part de la cultura gastronòmica de la nostra Ciutat. La Direcció de serveis de Comerç, Restauració i Consum vol, amb la convocatòria dels Premis Barcelona Restauració, fomentar la qualitat i l’excel·lència com a trets diferencials de la restauració barcelonina i difondre l’oferta gastronòmica de qualitat. Els Premis, volen reconèixer els establiments de restauració que hagin destacat durant l’any 2022 per tenir un fort vincle amb el barri, o per comptar amb valors com la integració, la qualitat de vida, la innovació, la sostenibilitat i l’adaptabilitat als nous temps. Es vol emfatitzar la sostenibilitat com a condició necessària per al desenvolupament del sector de la restauració a la nostra Ciutat. Els objectius a assolir amb aquests premis son: - Potenciar i destacar la restauració de qualitat al territori (barri). - Destacar iniciatives locals i posar-les en valor. - Foment del consum de productes de proximitat, saludables i kilòmetre zero. - Fomentar la Integració dels ciutadans i els establiments de qualitat al territori. - Fomentar les bones pràctiques sostenibles aplicades a la restauració, com a model de qualitat. D’acord amb l’article 5è.1 de la Normativa general reguladora de les subvencions municipals de l’Ajuntament de Barcelona, aprovada pel Plenari del Consell Municipal en sessió de data 17 de desembre de 2010 (BOPB de 4 de gener de 2011), la competència per dictar aquesta Resolució de convocatòria correspon a l’alcalde. Aquest òrgan ha delegat la dita atribució en la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, mitjançant l’apartat segon del Decret d'alcaldia Any2023-20978, de 17 de juny. BASES PARTICULARS I ESPECÍFIQUES DELS PREMIS BARCELONA RESTAURACIO. 1. OBJECTE L’Ajuntament de Barcelona convoca la quarta edició dels Premis Barcelona Restauració, per realçar els establiments de restauració de la Ciutat, que hagin destacat durant l’any 2022, pel seu vincle amb el barri, i amb valors com la integració, la qualitat de vida, la sostenibilitat, la innovació, i l’adaptabilitat als nous temps, d’acord amb les bases generals reguladores dels Premis Barcelona Restauració aprovades per la Comissió de Govern el 20 de gener de 2022. 1 B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 14-9-2023 CVE 202310125161 Pàg. 1-5 https://bop.diba.cat A Gerència de l’Àrea de Promoció Econòmica Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum Els Premis Barcelona Restauració tenen com objectiu reconèixer i promocionar les iniciatives dels restaurants de barri, establiments de proximitat, que té la Ciutat. Es vol donar valor i ajudar a difondre l’oferta gastronòmica de qualitat i sostenible existent a tota la Ciutat. CATEGORIES DEL PREMIS I CRITERIS DE VALORACIÓ Els Premis, d’acord amb les seves bases generals reguladores, consten de tres modalitats: 1.- Qualitat gastronòmica (producte). Es valorarà: - Ampli recorregut gastronòmic avalat pels clients del barri i les seves institucions. Es prioritzaran aquells establiments amb un recorregut mínim de 2 anys al barri. - Tractament de productes de proximitat amb alt valor qualitatiu. Es tindrà en compte tant la utilització de productes locals (produïts i distribuïts a Catalunya), com de productes de temporada. - Especialització en una proposta gastronòmica única a la Ciutat. Es valoraran aquells establiments que s’hagin especialitzat en algun producte, plat, menú, etc., i n’hagin obtingut algun reconeixement (premsa, premis, guardons, etc...). 2.- Integració al barri (social). Es valorarà: - Identificació del restaurant amb les particularitats de l'entorn. Es valorarà la implicació del restaurant amb l’entorn (relació amb entitats per a la gestió dels excedents d’aliments, atenció a col·lectius amb necessitats especials, etc..). - Foment de la sociabilitat i creació de riquesa a la zona. En aquest sentit, es tindran en compte propostes que fomentin tant la sociabilitat entre les persones del barri (organització d’activitats, tallers, etc....), així com les que tinguin en compte els proveïdors propers per a l’abastiment del propi negoci. - Reconeixement de la població com a nucli social de referència (existència d’ofertes i promocions dirigides a la població del barri, adaptació de l’oferta gastronòmica en funció de les particularitats de la gent de l’entorn, etc..). 3.- Local notori o innovador (establiment). Es valorarà: - Utilització de tècniques innovadores en la proposta gastronòmica: cocció al vapor, desconstrucció, coccions a baixa temperatura, espumes, esferificacions, nitrogen líquid, pistoles 3D, fumats, etc.. - Local singular pel seu concepte o per la seva trajectòria històrica. Es tindran en compte els establiments únics, singulars, i que tinguin valor patrimonial. - Establiment notori per la seva originalitat. En aquesta línia, es valoraran propostes en les quals la creació dels plats es basi en la creativitat i l’experiència del/de la xef, aconseguint plats originals en els quals es jugui amb textures, sabors i colors. Així mateix, a la present convocatòria dels Premis Barcelona Restauració, es vol enaltir les bones pràctiques manifestades en el passat que han servit per a la construcció d’un model propi, just, i de qualitat, sostenible al llarg del temps. És per això que, per consideració del Jurat, i sota el seu criteri, es podrien atorgar, a banda de les tres modalitats de premis anteriorment citades, dues distincions addicionals entre totes les persones participants. En primer lloc, el Jurat podrà concedir el Premi a la Sostenibilitat per destacar alguna bona pràctica vinculada als principis de sostenibilitat i economia circular. La restauració a la Ciutat de Barcelona ha de gestionar els seus recursos de tal forma que, tant en un àmbit econòmic com mediambiental, es puguin assolir els seus objectius satisfent les necessitats del present, alhora que protegint i fomentant les oportunitats per a les generacions futures. Així mateix, el Jurat dels Premis, podrà concedir una menció honorífica especial a algun dels participants per la seva contribució excepcional a posar en valor la restauració de la Ciutat al llarg del temps. La Restauració de Barcelona ha de vetllar per honrar aquells elements excepcionals que, al llarg del temps, han ajudat a forjar la identitat cultural pròpia del model de Restauració de la Ciutat, servint de guia per a futures generacions. En cas que s’atorguessin aquestes dues distincions addicionals, les persones guardonades rebran un diploma com a reconeixement. 2 B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 14-9-2023 CVE 202310125161 Pàg. 2-5 https://bop.diba.cat A Gerència de l’Àrea de Promoció Econòmica Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum PARTICIPANTS I REQUISITS Participants: Poden sol·licitar participar en aquest procediment totes les persones, físiques o jurídiques, que siguin titulars d’establiment/s de restauració establert/s a la Ciutat de Barcelona. Requisits: Són candidates al Premis totes les propostes que es presentin, dins de termini, mitjançant sol·licitud de les persones indicades en el paràgraf anterior, sempre que hagin desenvolupat la seva activitat de restauració durant l’any 2022 i no cessin de realitzar-la al llarg de tot el procediment. A més, caldrà: - Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l’Agència tributària estatal i amb la Hisenda municipal, així com també de les obligacions amb la Seguretat Social. - Disposar de la documentació que acrediti l’activitat realitzada amb l’habilitació corresponent (llicència o comunicació), com a mínim, des de l’any 2022 i durant tot el procés de concessió dels Premis. SOL·LICITUDS I TERMINI DE PRESENTACIÓ DE PROPOSTES El procediment de concessió dels Premis és de concurrència pública competitiva. Les persones interessades a participar-hi han de presentar-hi el document de sol·licitud que s’adjunta com a annex a aquesta convocatòria. Al web de comerç de l’Ajuntament de Barcelona http://www.barcelona.cat/comerc es pot obtenir la informació necessària i el formulari de presentació de candidatura per concórrer a aquesta convocatòria. Si la persona sol·licitant és una persona jurídica, cal que presenti la seva sol·licitud per canal telemàtic, a través del correu electrònic premisbarcelonarestauracio@confirmacions.com Si la sol·licitant és persona física, la sol·licitud es pot presentar a través de qualsevol oficina d’atenció ciutadana (OAC) de Barcelona. Documentació que cal presentar: ­ La sol·licitud o formulari, que consta d’un full de proposta de candidatura, i que s’haurà d’emplenar en la seva totalitat. Aquest document inclou una declaració responsable conforme a que les sol·licitants compleixen els requisits per participar en aquesta convocatòria. Si la sol·licitant és una persona jurídica, caldrà acreditar la representació legal de qui n’hagi signat la sol·licitud. Si la persona sol·licitant és una persona física i la sol·licitud l’ha signat una altra en representació d’aquella, caldrà acreditar-ho també. En cas que la sol·licitant fos un grup de persones físiques, s’entendrà que la que hagi signat la sol·licitud n’és la representant. ­ NIF. El termini de presentació de propostes serà de 15 dies hàbils i començarà el dia següent a la publicació d’aquesta convocatòria al BOPB. Les dades personals de les sol·licitants seran tractades d’acord amb la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. 3 B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 14-9-2023 CVE 202310125161 Pàg. 3-5 https://bop.diba.cat A Gerència de l’Àrea de Promoció Econòmica Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum PROCEDIMENT L’òrgan instructor del procediment de concessió dels Premis és la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona. En la fase d’instrucció, s’avaluaran les sol·licituds, conforme als criteris de valoració establerts en les bases generals i en aquesta convocatòria. El Jurat farà la proposta de guanyador de cadascuna de les categories de Premi, mitjançant la seva acta, que és preceptiva. L’òrgan instructor, a la vista de l’expedient i de l’acta del Jurat, formularà Proposta de resolució de concessió dels Premis, degudament motivada, a l’òrgan competent per a resoldre. L’òrgan competent per a la Resolució del procediment és l’alcalde. Aquesta atribució està delegada a la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, en aplicació de l’apartat 2 del Decret d'alcaldia Any2023-20978, de 17 de juny. El termini màxim per a resoldre i notificar la Resolució de concessió dels Premis és de 6 mesos. Els Premis es lliuraran en un acte públic que se celebrarà durant l’any 2023. En aquest acte, la regidora de Comerç, Restauració i Mercats anunciarà la llista de persones guanyadores dels Premis, que és el contingut de la Resolució de concessió. Posteriorment la dita Resolució, que ha de ser motivada, es publicarà al BOPB. JURAT DELS PREMIS El Jurat estarà integrat pels membres següents:  President/a: Il·lma. Sra. regidora de Comerç, Restauració i Mercats Rosa Alarcón Montañés, o la persona en qui delegui  Vocals: o Sr. Sergio Gil, representant de l’Associació Barcelona Restaurants Sostenibles. o Sr. Pere Chias, expresident del Gremi de la Restauració de Barcelona. o Sr. Manuel Vázquez, director de Serveis de Comerç, Restauració i Consum. o Sra. Tana Collado, periodista experta en gastronomia de TV3 o Sra. Eva Ballarín, experta en Turisme i sector de la Restauració o Sra. Judith Càlix, directora de la Revista Cuina  La Sra. Marleny Colmenares, tècnica de la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum, exercirà les funcions de secretària, amb veu però sense vot. El Jurat puntuarà les candidatures basant-se en els criteris establerts en cadascuna de les modalitats, escollint en successives votacions fins a la decisió final, sempre que compleixi amb els requisits de les bases generals i la normativa d’aplicació. Si alguna de les persones membres del Jurat no pot assistir a alguna reunió, pot emetre el seu vot per escrit i trametre’l a la Secretària del Jurat dels Premis o delegar la seva assistència a una altra persona de la mateixa organització a què pertanyi. Si, a criteri del Jurat, cap de les candidatures presentades en alguna de les modalitats reuneix els requisits suficients per ser guardonada, la modalitat en qüestió pot ser declarada deserta. El Jurat podrà proposar un Premi o menció especial tant en les categories estipulades com fora d’aquestes, si ho considera oportú. En tot el que no prevegin les bases generals dels Premis i aquesta convocatòria, el Jurat ajustarà la seva actuació al que disposen els articles 15 a 18 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic. 4 B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 14-9-2023 CVE 202310125161 Pàg. 4-5 https://bop.diba.cat A Gerència de l’Àrea de Promoció Econòmica Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum LLIURAMENT DELS PREMIS Els Premis es lliuraran en un acte que se celebrarà durant l’any 2023. La data, el lloc i l’hora es comunicaran oportunament i pel mitjans que assegurin la informació als interessats. Durant la celebració d’aquest acte, es lliurarà un guardó commemoratiu a les candidatures guanyadores de cadascuna de les modalitats. Les candidatures guanyadores també rebran la promoció que es derivi de les accions realitzades per l’Ajuntament a través dels mitjans com webs institucionals, xarxes socials i articles en mitjans especialitzats. MESURES DE DIFUSIÓ Els guardonats faran menció del guardó obtingut en els mitjans de comunicació propis que inclouen webs, xarxes socials, etc. Així com en mitjans de comunicació escrits o audiovisuals on puguin ser presents o requerits. CONDICIONS GENERALS La participació en aquesta convocatòria suposa la plena acceptació de les seves bases generals, així com d’aquestes particulars i específiques. Qualsevol incompliment de les dites bases privarà del benefici dels Premis. En tot el que no prevegin les bases generals i aquestes particulars i específiques dels Premis, caldrà atenir- se al que disposa la Normativa general reguladora de les subvencions municipals de l’Ajuntament de Barcelona, aprovada pel Plenari del Consell Municipal en sessió de data 17 de desembre de 2010 (BOPB de 4 de gener de 2011). Aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, és susceptible de recurs potestatiu de reposició, d’acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, que es pot interposar en un mes a partir de l’endemà de la publicació de la dita Resolució; o bé, alternativament, es pot impugnar directament davant els jutjats contenciosos administratius mitjançant la interposició d’un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos iniciat l’endemà de la publicació de la Resolució esmentada, en virtut dels articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Barcelona, 12 de setembre del 2023 M. Eugènia Riera Paino Secretària delegada 5 Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) B Butlletí Oficial de la Província de Barcelona Data 14-9-2023 CVE 202310125161 Pàg. 5-5 https://bop.diba.cat A