Icària, memòria d'un barri [versió en català]

Impacto

Altmetric

Exportar a

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/11703/101429
Título : Icària, memòria d'un barri [versió en català]
Autor: Clara Films
Vendrell, Emili
Cleries, Jaume
Puig, Josep
Clanchet, Josep
Fecha de publicación : 1988
Materia : Juegos Olímpicos
Urbanismo
Ferrocarriles
Puertos
Puertos deportivos
Rehabilitación urbana
Edificios
Demolición
Industrialización
Alcantarillado
Agua
Deportistas
Cobertura geográfica: Vila Olímpica (Barcelona : Barrio)
Publicado por : Clara Films
Extensión: 11 min.
Nota : Vendrell, Emili (guió i realització); Cleries, Jaume (guió i realització); Puig, Josep (realització); Clanchet, Josep (producció)
Resumen : Recorregut per la història del barri industrial d'Icària, imatges fixes i seqüències fílmiques de la Barcelona de principis del s.XIX intercalades amb imatges del present. - Plans: (VA) Montjuïc i el que sembla el Palau Sant Jordi en construcció. (DP) Inici de l'expansió urbanística de Barcelona a partir de 1854, enderrocament de la Ciutadella al 1869 i que fou construïda per Felip V al 1714. Pla Cerdà 1859. Exposició Universal de 1888. Exposició Internacional de 1929. (PG) Estàtua de Colom, Arc de Triomf (porta d'entrada a l'Exposició Universal). (DP) Elias Rogent, arquitecte que va construir els palaus i pavellons de l'exposició, a més de la secció marítima que anava des de el Parc de la Ciutadella fins el mar. Neix al costat el barri d'Icària, antic Passeig del Cementiri on es va construir el primer cementiri del Poble Nou a finals del s.XVIII. (VA) Film antic del port, de la industrialització, de la xarxa ferroviària i de l'Estació de França. (PG) Fàbriques, edificis, terrats. Empreses (Lebon, Catalana de Gas), magatzem de dipòsits. Interior d'edificis industrials amb maquinària en funcionament (farineres), manipulació de vidre. Arquitectura pre-modernista. Detalls de les taulades i façanes. Indústries Folch (des de 1872). (DP) Barri industrial amb forta implantació del moviment obrer, Casa del Pueblo (CNT i FAI), Deteriorament del barri d'Icària, degradació i desindustrialització. (VA) Construcció de la Nova Icària per la Societat Privada Municipal Vila Olímpica S.A
Condiciones de uso: CC-BY-NC-ND
Más información de los derechos de uso: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.ca
Detalle de las condiciones de uso: Drets amb finalitats comercials reservades a Estudi 241 (fins l’any 2020 Clara Films SA)
Aquesta llicència serà la que s’aplicarà en cas de demanar una còpia. Citar la font: Banc d’imatges Clara Films. Llegat Josep Clanchet.
Documento relacionado: Versió en castellà
Versió en anglès
Versió en francès
Es formato de: Reproducció digital del document en suport original
Tiene formato: També disponible en DVD
Aparece en las colecciones: Urbanismo e Infraestructuras (Vídeos)

Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato Fichero
D11126.mp4192,27 MBMP4


Este documento está sujeto a una Licencia Creative Commons Creative Commons
Metadatos sujetos a