Diversitat i distribució dels mol·luscs estigobis i estigòfils (Moitessieriidae i Hydrobiidae) en el massís de Sant Llorenç...

Impacto

Altmetric

Exportar a

Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/11703/127738
Título : Diversitat i distribució dels mol·luscs estigobis i estigòfils (Moitessieriidae i Hydrobiidae) en el massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac (Barcelona, NE península Ibèrica)
Autor: Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Bros, Vicenç
Cadevall, Jordi
Guillén, Glòria
Prats, Lluís
Corbella, Jordi
Fecha de publicación : may-2022
Materia : Mol·luscs
Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac (Catalunya)
Moitessieriidae
Hydrobiidae
Acceso al documento: http://hdl.handle.net/2072/522244
Publicado por : Associació Catalana de Malacologia
Extensión: 19 p.
Resumen : S’han mostrejat els mol·luscos estigobis i estigòfils en 65 localitats del massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac (Barcelona, nord-est de la península Ibèrica). El resultat ha estat positiu en el 51% de les ubicacions. De l’estudi de les mostres obtingudes es dedueix la presència de 8 entitats taxonòmiques pertanyents als gèneres Moitessieria, Baldufa i Islamia. S’aporta informació detallada sobre la seva micro-distribució, també les dades moleculars de dues poblacions de Moitessieria, i s’exposa una primera valoració dels resultats i algunes conclusions.
Stygobitic and stygophilous molluscs have been sampled in 65 localities in the Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac massif (Barcelona, north-eastern Iberian Peninsula). The result has been positive in 51% of locations. The study of the samples obtained shows the presence of 8 taxonomic entities belonging to the genera Moitessieria, Baldufa and Islamia. Detailed information on its micro-distribution is provided, also the molecular data from two Moitessieria populations, and a first assessment of the results and some conclusions is presented.
Detalle de las condiciones de uso: © Associació Catalana de Malacologia (2022)
Aparece en las colecciones: Invertebrats no-Artròpodes / Articles

Ficheros en este ítem:
No hay ficheros asociados a este ítem.


Este documento(s) tiene(n) todos los derechos reservados
Metadatos sujetos a